Het elfde gebod: Geniet!


Het elfde gebod: Geniet!
Door Carla Berbée, pastoraal werker

Bij de 18e zondag door het jaar 2022. Uit Lucas 12.
 
Wat lekker is, wat mooi is, wat je bereikt hebt of wat zo maar goed uitvalt… allemaal gelegenheden om te genieten. In de zon, op het balkon, in de tuin, op een vol terras, fietsend door de bossen of gezellig met vrienden.

Dat genieten gebeurt niet vanzelf. Voor sommige mensen is dat een prestatie op zich. Want je hebt er zó hard voor gewerkt dat je het verdient. Het moet! En gek genoeg…. Dan is het werkelijk genieten ver te zoeken. Veel verzamelen, steeds weer nieuwe dingen bereiken, aanschaffen; het is geen garantie voor wat dan ook. 

Ergens van kúnnen genieten, zit niet in de veelheid of het aantal, zit niet in het bezit of je eigendom. Mógen genieten komt pas als je dat mooie, lekker, bijzondere op zijn eigen waarde kunt schatten, los van jezelf. Je hebt het niet verdiend, maar uiteindelijk valt  het je toe. Hoe bijzonder is dat.

Genieten kan pas vanuit dankbaarheid. Want niets is zeker in dit leven Uiteindelijk is alles gegeven door en geleend van onze Schepper.
En soms heb je daar juist een vakantie voor nodig om dit te beseffen.
Een goede zomer!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP