Het is goed dat we hier zijn


Het is goed dat we hier zijn 
Hij werd voor hun ogen van gedaante veranderd, Marcus 9,2-10

Het is een moment dat de apostel Petrus van grote blijdschap, ja noem het vreugde, geraakt werd. Hij zag in wie Jezus werkelijk is. Waar het in wezen om gaat. Jezus gekomen om de Wet en de profeten te vervullen. Hij wil verandering. Hij wil in de Geest die op Hem rust aan het Licht brengen waarvoor verandering nodig is.

Petrus ziet dat en wil hierin blijven omdat het zo goed voelt. Maar Jezus neemt Petrus, ook ons, terug naar de realiteit van de dag.

Ook wij hebben in ons leven momenten van blijdschap. Ik had onlangs nog zo’n moment. De Eucharistie in Overdinkel op zaterdagavond. De viering vond plaats aan de Overkant tegen over de Kerk. Het zaaltje was goed gevuld. Dicht opeen, betrokken, samen bidden en zingen. Het raakte me, het verwarmde me. Ik wou er wel in blijven steken.
Maar de realiteit is anders. Afdalen, een oproep tot verandering. Jezus nodigt ons uit daarin een weg te gaan naar Nieuw Leven.

Daarvoor is verandering nodig in onszelf en in ons samen kerk zijn.


Willy Rekveld, parochievicaris
 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Geen wetenschap maar levenslessen
door
past. werker Frank de Heus
Eerst zien en dan geloven
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP