Ik zal je rust geven


Bezinning uit de Advents-app: woensdag 9 december

Mattheüs 11, 28-30
In die tijd nam Jezus het woord en sprak: “Komt allen tot Mij, die uitgeput zijt en onder lasten gebukt, en Ik zal u rust en verlichting schenken. Neemt mijn juk op uw schouders en leert van Mij: Ik ben zachtmoedig en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”

Veel mensen anno 2020 voelen zich uitgeput en gaan onder lasten gebukt. ‘Kom naar mij toe en ik zal je rust geven’, zal hen als muziek in de oren klinken 
‘Zeg het maar. Waar is die rust, die plek zonder dat van alles en nog wat aan ons trekt?’ 

Wie zich tot Jezus wendt zal ontdekken dat rust betekent, dat je je gerust en verzekerd voelt ook in benarde en benauwende of onzekere situaties.
Hij geeft je rust dat een basisvertrouwen is, waardoor je niet in paniek raakt wanneer het leven pijn doet of heel moeilijk is.

Met zijn woorden over juk en last, reageert Jezus op dat wat de Farizeeën en Schriftgeleerden in zijn tijd doen. Zij beweerden dat gewone mensen geen snars begrepen van Gods wetten. Hoezeer mensen ook hun best deden, de geboden te volgen, telkens oordeelden zij dat het niet genoeg was. Dat juk en die last neemt Jezus weg. 

Alle geboden, Hij vat ze samen in: ‘Heb God lief, en je naaste als jezelf’. En Hij leert: Ieder mens met een open hart kan God leren kennen.
God die weliswaar verborgen is, maar te zien is voor iedereen aan wie Jezus dat heeft onthuld. Hij ziet in en achter alles de Eeuwige en weet zich er mee verbonden.

In de stilte, in gebed versterkt Hij steeds opnieuw hun band en zijn rust.
Die ervaring gunt Hij ons.

pastoraal werkster Margot Dijkman

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP