In beweging komen


Naar aanleiding van wat onze pastoor Paul Daggevoorde schreef onder de noemer een loopje maken, 10 duizend stappen zetten, kwam ik op de volgende gedachte, namerlijk Pelgrimeren is ook in beweging komen!

Zaterdag 14 september, het feest van de Kruisverheffing, ging ik op bedevaart als pelgrim met de pelgrims uit Haaksbergen naar Kevelaer. Na een mooie bedevaart met veel inspiratie zag ik in de avond toen we teruggingen naar huis, dat we als pelgrims zo’n 14 duizend stappen hadden gezet. Ik zei toen: Een goede manier om in beweging te komen is pelgrimeren. Samen het Evangelie beleven en daarin ook stappen maken. Het thema was: Tot Wie zouden wij anders gaan.
Zaterdag 21 september, op het feest van heilig Mattheüs, gaan we met Enschede e.o. naar Kevelaer. Hopelijk zit er ook in deze dag veel beweging, ter inspiratie van ons allen. 

Op bedevaart: ons dagelijks leven is een pelgrimstocht van de wieg tot het graf. Soms een tocht van veel stappen zetten in de goede momenten van het leven. Soms weinig stappen kunnen zetten op de momenten dat wij geraakt worden door het leven zelf in onze gebrokenheid en kwetsbaar zijn.
Ik wens ons dan toe dat wij vele mede pelgrims mogen ontmoeten in de geest van de Pelgrim bij uitstek: Jezus, de Christus die de weg ten einde ging om ons de vrijheid te geven om Zijn weg te gaan.

In die geest zullen pelgrims uit Enschede, Losser en Haaksbergen begin oktober met pastoor Paul Daggevoorde naar Lourdes gaan. Het thema zal ook deze pelgrims in beweging zetten en inspireren: Zalig de armen, voor jullie is het koninkrijk van God (Lucas 6.20). Ik wens hen een mooie bedevaart toe.

Ook dichter bij huis kunnen mensen op bedevaart gaan, namelijk in Overdinkel. De heilige Gerardus bedevaart zal dit jaar plaats vinden op zondag 20 oktober. Het thema is dit jaar: Je bent niet alleen. U leest er alles over in het nieuwsbericht Gerardus Majellabedevaart 2019.

Hopelijk weten vele Pelgrims in beweging te komen om mee te vieren dat wij mensen, pelgrims onderweg, niet alleen de pelgrimstocht hoeven te gaan. Met velen kom je veel gemakkelijker in beweging!
Hoe dan ook, ik wens ons allen een goede en mooie levensweg in geloof, hoop en liefde toe. 

Willy Rekveld, parochie vicaris. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP