Je weet maar nooit


Je weet maar nooit 

Jezus vertelde ooit de volgende gelijkenis (Lucas 13, 6-9):

‘Iemand had een vijgenboom in zijn wijngaard geplant en ging kijken of de boom vrucht droeg, maar hij vond geen vijgen. Hij zei tegen de wijngaardenier: “Al drie jaar kom ik kijken of die vijgenboom vrucht draagt, maar tevergeefs. Hak hem maar om, want hij put alleen maar de grond uit.” Maar de wijngaardenier zei: “Heer, laat hem ook dit jaar nog met rust, tot ik de grond eromheen heb omgespit en hem mest heb gegeven. Misschien zal hij dan het komende jaar vrucht dragen, en zo niet, dan kunt u hem alsnog omhakken.”’


Ik denk, dat iedereen die groene vingers heeft of kan genieten van de natuur, iets met deze gelijkenis kan. Ik zelf heb ook de neiging in mijn tuin planten een tweede of derde kans te geven. Je weet maar nooit. Daarnaast, ik wil zo graag, dat een boom, een struik of plant het goed doet. Daar kan ik zo van genieten.

Zo omgaan met mensen is iets om na te streven. Het vraagt een positieve levensinstelling. En veel geduld! Maar je weet maar nooit. Ik heb vaak genoeg mensen zien ontdooien, waar ik in eerste instantie geen hoge pet van op had. Daar kun je je dus flink in vergissen.

Iedere mens heeft een verhaal. We dragen allemaal onze ballast met ons mee. De tijd nemen om iemand de kans te geven daarvan los te komen, of misschien zelfs actief helpen, dat iemand verder komt, kan veel opleveren. Daar was het ook Jezus om te doen.

Voor ons een mooie uitdaging.

Frank de Heus, pastoraal werker

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Geen wetenschap maar levenslessen
door
past. werker Frank de Heus
Eerst zien en dan geloven
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP