Kerstboodschap


Beste parochianen,

Om te beginnen Zalig Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar gewenst aan u en aan allen die u dierbaar zijn!

 

WAT  IS  UW KERST-BOODSCHAP?

 

Met kerstmis  zorgen wij voor de kerstboom, veel kaarslicht,  veel en lekker eten en drinken. De handel voor de kerst is bezig zich op te warmen want het moet een topjaar voor de verkoop van kerstproducten worden. Onze brievenbussen raken verstopt door alle reclamekranten. We hebben onze vieringen in de kerk ook nog. De kerken zullen wel behoorlijk vol zijn, dat verwachten we wel een beetje. De pastores verheugen zich er op dat de kerst-vieringen goed bezocht worden.

 

Wat vieren wij?

We vieren de geboortedag van Jezus op 25 december, wij  zingen naar hartenlust de mooie kerstliederen, zowel de traditionele als de nieuwere, het raakt ons elk jaar weer.

Wij vieren het kerstfeest in een wereld die naast vrede en vreugde ook zo vol van ellende en soms hopeloze toestanden is. Soms lijkt het allemaal zo dubbel in onze wereld, het ene moment zijn we bezig om ons eigen gezellige kerstfeest te vieren en op het andere moment worden we geraakt door de wereld om ons heen, een wereld die niet voor iedereen even rooskleurig is.

 

Kunnen wij kerst ook vieren met een grotere bewustwording van de opdracht die wij als mensen hebben in deze wereld? Onze opdracht is: de liefde van Jezus Christus uitdragen, licht maken in onze wereld, mensen helpen die in nood verkeren.

We hebben een kerstboodschap voor mensen van nu. Laat ons deze kerst eens goed om ons heen kijken waar we mensen in de Naam van Jezus kunnen helpen. Laat ons opletten waar we zijn licht kunnen laten schijnen in een duister hart; waar we een helpende hand kunnen bieden aan iemand die vastgelopen is.

Als we zo aan de slag gaan met kerst wordt het vrede, de vrede waar wij zo naar verlangen! Zo mag deze kerst een kerst van dienstbaarheid worden.  Wij mogen Jezus boodschap waarmaken. Jezus wil mensen redden, verlossen, genezen en een hoopvolle toekomst geven. Om dit te realiseren heeft hij ons nodig. Dit is mijn kerstboodschap: laat kerst een dienstbare kerst worden waarin we oog hebben voor de ander die kracht en licht nodig heeft.

Het pastores team wenst u een zalig kerstfeest,

Diaken B. Huitink

 


Reacties

hherman worsseling 24-12-2013 19:42:22

RE: Kerstboodschap

Reageer

jammer dat de kerkdiensten en tijden niet te vinden zijn.ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP