Klimaatverandering


Indrukwekkend steekt hij zijn kop op, uit een al even indrukwekkende bol. Een Amaryllis op het secretariaat in Enschede.
Ik had hem gekregen bij mijn verhuizing. Vorig jaar, toen ik vanuit de Wonne naar de pastorie ging. Uitbundig was hij daar tot bloei gekomen tijdens de kerstdagen van 2018. Enorme rode trompetten: 'Gloria in Excelsis Deo'.

Afgelopen zomer zette ik de bol in de tuin. Daar bracht hij zonder steel en bloem flink wat groen uit. Bladeren langwerpig als zonnepanelen, om zijn energie weer aan te vullen. Zou het me lukken? De bol opnieuw tot bloei te krijgen?
Een instructie op YouTube leerde dat hij moest worden gesnoeid, en rustend overwinteren, zonder vorst. Dat deed hij tijdens de vroege herfst in de groentelade van mijn koelkast.

Na Allerzielen deed ik ‘m geloven dat de lente was begonnen. Op de vensterbank, in de keuken. Voorzichtig kwam er een groen randje, maar de knop zette niet door. Toch te koud.
Ik bracht de bol naar het secretariaat. Daar zijn mensen. Daar is het overdag warm. Dat was tijdens de Advent.
Maar te laat.
Bloemen waren met Kerstmis niet gekomen.

Nu is het februari. Forse knop, flinke steel.
Vast, hij komt in bloei! Zal je zien, dat het tijdens de Vasten is.


Paul Daggenvoorde, Pastoor
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP