Liefde doet leven


Pasen, nieuw leven. Dit feest vieren wij in een wereld waarin veel onvrede is. 
Vragen rond de schepping: hoe gaan we met onze wereld om? Een indringende vraag hierin is: Hoe zal de toekomst zijn? 
 
Vragen over hetgeen dat ons raakt. De vluchtelingen, de vele brandhaarden door oorlog en geweld. Het eerlijk delen van het voedsel en de vragen rond een beter en schoner milieu. Om dichter bij huis te blijven de problemen in de zorg, in de landbouw en met name de veeteelt, enz. Ook in onze kerk kennen wij zorgen en delen wij die zorgen die ons raken. 
 
En ook al lijkt alles doods en voelen wij ons verlaten, Pasen wil ons zeggen: geen dood, alleen maar leven. Pasen wil ons zeggen: Jezus, Christus is verrezen, de dood heeft niet het laatste woord. De zware steen. van lijden en dood, is weggerold. Jezus leeft en wij leven met Hem. Er is zo nieuw leven, leven voor ons. Er is liefde, liefde voor ons. Jezus heeft ons lief, daarom mogen wij elkaar liefhebben. 
 
Pasen wil zeggen: niets kan ons scheiden van God, niets kan ons scheiden van Jezus Christus, niets kan ons scheiden van zijn liefde, ook de dood niet.
Pasen = Een teken van hoop = Een teken van liefde = Een teken van leven
 
ZALIG PASEN!
 
Pastor Willy Rekveld
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP