M25 Haaksbergen


M25 Haaksbergen

M25 betekent Mattheus vers 25. Een gedeelte uit het Bijbelboek. Hierin staan de ‘Zeven werken van Barmhartigheid’ genoemd: De dorstige te drinken geven, de hongerige voeden, de zieke bezoeken, de naakte kleedden, de gevangene bezoeken, de vreemdeling herbergen en de dode begraven. Een inspiratie voor vele goede werken. 


Tien jongeren uit Haaksbergen staan in mijn Whatsappgroep met de titel M25. Ze zijn tussen de 12 en 14 jaar. De eersten kwamen bij elkaar nadat ze het sacrament van het H. Vormsel hadden ontvangen, onder leiding van geestelijk verzorgster Margot Dijkman, toen zij nog pastor in onze parochie was. Inmiddels zijn ook broertjes en zusjes en andere jonge belangstellenden welkom om mee te doen.

Wat ze doen? Ze willen zich graag inzetten voor een ander. Ze bedenken in principe hun eigen activiteiten. Ook enkele ouders maken deel uit van de groepsapp. Ze ondersteunen hun kinderen, dat is heel fijn. Laten we hopen dat ze in de rest van het schooljaar weer ‘aan het werk’ kunnen, want dat geeft hen een heel goed gevoel.

Op zondagmiddag 24 oktober heb ik M25 uitgenodigd voor het uitdagende spel ‘Op zoek naar Judas’. Even iets voor henzelf.
Daarna hebben ze de plannen gemaakt: iets voor de ouderen doen. Daarvoor heb ik contact opgenomen met Margot, die eerder M25 begeleidde. Misschien dat zij kan overleggen waar M25 een steentje aan kan bijdragen. Anders heeft M25 nog wel ander een leuk idee. Hopelijk gooit corona geen roet in het eten.

Ik voorzie nog mooie activiteiten voor deze enthousiaste groep jongeren!


Denk jij nu, daar zou ik ook wel bij willen, neem dan contact op met: ans.telintelo@mariavlucht.nl

Ans te Lintelo,
coördinator jongerenactiviteiten Zuidoost Twente

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP