Mag het iets meer zijn?


Stel je voor, je zit in de kerk en bij de collecte wordt gevraagd, mag het iets meer zijn, wilt u iets meer geven dan anders. Ik denk dat u heel verwondert zult staan te kijken. Wat een vraag, wat een brutaliteit omdat te vragen. U denkt ik geef geen cent meer dan anders! De collectant zal teleurgesteld met  zijn mandje terug keren naar voren, sorry pastoor, het is er niet meer op geworden vandaag. De penningmeester denkt, hoe moet ik het toch bekostigen?

De verwarming moet branden, want ik wil de parochianen niet in een koude kerk laten zitten, de kaarsen moeten toch ook branden, de dirigent en organist moet ik ook betalen, de pastor moet ook aan het einde van de maand een salaris ontvangen. Wat is de zondagse viering toch duur denkt de penningmeester. Als de balans wordt opgemaakt, dan komt de penningmeester uit op een negatieve balans, elke keer moet er iets meer geld bij om te vieren.

Het kan allemaal niet meer uit, er moet geld bijgelegd worden.

In het bedrijfsleven zou dat niet kunnen, er zou een streep door de viering gehaald worden, het kost teveel, het is niet dragend. In de kerk gaan we  door! Want de kerk moet open blijven, vieringen moeten doorgaan, wat je afschaft krijg je nooit meer terug. 

Wij staan aan de 'vooravond” van keuzes maken, wat kan nog doorgaan, wat kunnen we meer samen gaan doen, is het de moeite nog waard?

Geloof en kerk zijn altijd de moeite waard, we kunnen niet zonder, maar kerk heeft wel financiën nodig, aan ons vieren zitten kosten, het geloof kost ook geld.

Mag het iets meer zijn?

 

Vriendelijke groeten,

Diaken B. Huitink.

 


Reacties

Joop Kupers 18-11-2013 22:12:51

RE: Mag het iets meer zijn?

Reageer

Als het iets meer mag zijn waarom dan geen uitleg wat er met dat geld gebeurd en het rekeningnummer.


Op de site staat onvoldoende info over schenkingen.ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP