Met passie!


Met passie

Met gedachten over missie en visie was ik in de vorige parochie op excursie bij een metaalspecialist op het bedrijventerrein. De toren van de kerk is er zichtbaar. Vertrouwd klonk de klok. Vreemd was vanaf het industrieterrein de aanblik. Ook metaalbewerking laat zich horen. Doffe klappen op staal. Ik ruik de geur van verhit metaal. De directeur en eigenaar leidt me hartelijk rond. Snijden en omvouwen van platen, lassen en assembleren van onderstellen voor aggregaten, en van frames voor machines.

De missie van dit bedrijf is op maat gesneden metaalbewerking: reparatie en vervaardiging van complexe installaties. Visie is dat je de ontwikkelingen op de markt in de gaten hebt, en doorziet wat
dat op termijn betekent voor het bedrijf. Blijf je vraag-gestuurd en daarmee afhankelijk van hoe het andere bedrijven gaat, of doe je ook nieuw en eigen aanbod? Dit bedrijf ontwikkelt en produceert
sinds kort ook luxe boten, nieuw op de markt. Prachtig en spannend. Ondernemen vraagt niet alleen visie en moed, hoor ik hem zeggen. Maar ook passie.

Bij de voordeur van de pastorie keek ik langs het schip van de kerk naar de toren. Verstaan we de tekenen van de tijd? Een spannende vraag. Toen daar, en nu in Twente. Zien we wat die betekenen voor de missie van de kerk, dus voor de verkondiging van het evangelie, voor de bediening van de sacramenten, en de hulpbereide vriendschap met de armen? De vraag naar passie is minstens zo spannend. Haast een gewetensvraag: doen wij wat te doen staat met passie voor, en met de passie van Christus zelf?

Paul Daggenvoorde, pastoor

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP