Ontmoeten


Ontmoeten

Leuk je te ontmoeten. Hoe gaat het ermee? Oh, goed hoor! - Zo begint vaak een contact.
Heel herkenbaar he? Vaak blijft het een oppervlakkige kennismaking.

Je kunt ook niet met iedereen een ‘echte‘ ontmoeting hebben. Elkaar tegenkomen is ook goed en fijn. Soms voel je op de eerste kennismaking een klik. Er is wederzijdse belangstelling, er wordt tijd genomen om naar elkaar te luisteren. Tenminste zo vergaat het mij wel eens. Dat voelt als een echte ontmoeting. Als je elkaar dan wat vaker tegenkomt, en gemeenschappelijke thema’s ontdekt, verdiept zich de ontmoeting nog verder. Dan kan er vriendschap ontstaan, maar dat hoeft niet per se. Vriendschap bestaat in allerlei gradaties en intensiteiten.

In het jongerenwerk voor de kerk is het eerste contact met de jongere van groot belang: You never get a second change for the first impression. Dat moet goed zijn, anders volgt er niets. Zo voel ik dat. Daarom presenteer ik ‘het jongerenwerk van de kerk’ graag met een spel, of een activiteit. Ik laat zo zien dat het leuk is, om meer van elkaar te willen weten/zien. Je kunt met woorden uitleggen wat de bedoeling is, maar je kunt het ook laten ervaren. Ik begrijp dat meedoen aan een spel of een activiteit best spannend is, want je weet niet wat je kunt verwachten, maar toch is het ook een basis voor een verdere ontmoeting. Ik wil laten zien dat je iets hebt aan onze ontmoeting.

Dat je God in mensen kunt ont-moeten.

Jongerencoördinator Ans te Lintelo
Activiteiten JP Maria Vlucht

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo
‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP