Pinksteren


Pinksteren, feest waarop we vieren dat het inzicht kwam, de moed geboren werd en de geloofstaal ontstond. Kerk zijn we als we het inzicht delen, de moed hebben om op te staan en de mensen in verstaanbare taal weten te raken. 

‘Iedereen hoorde hen spreken in de eigen taal’ staat in Handelingen. Zoals Jezus sprak met woorden die ogen openden, die zieken genazen en die lammen in beweging brachten, zo deden de leerlingen dat op Pinksteren. 21 Eeuwen lang gaan we op die weg verder, met vallen en opstaan.

Want meer dan eens spreekt de kerk onverstaanbaar, in een eigen jargon, een taal die voorbijgaat aan het wezenlijke van het leven. Een taal die mensen vastzet en opsluit.

Pinksteren zegt: er is een uitweg.
Mensen worden bevrijd van donkere en duistere gedachten. Dan begint de kerk elke keer weer: het moment dat iedereen begrijpt waar het echt over gaat, in zijn eigen taal. Het moment dat we de moed hebben naar die inzichten te handelen.

Pinksteren een feest om te laten gebeuren.

pastoraal werkster Margot Dijkman

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP