Rust even lekker uitDeze week horen we Jezus tegen zijn vrienden zeggen: “Rust even lekker uit…” Ze zijn druk geweest, heel druk. Zo druk dat ze niet eens tijd hadden om te eten. Iedere keer weer iemand die iets te vragen had, een beetje aandacht wil of nog veel meer: genezing, heling. Herkenbaar????

Wij leven in een maatschappij die steeds om aandacht vraagt. Van kleine kinderen die even een spelletje willen doen, tot tieners die hun zakgeld vragen, de buurvrouw die om een praatje verlegen zit tot een bekende die je zomaar treft bij de Plusmarkt. Om nog maar niet te spreken van de appjes en likes op Facebook.
Is dat erg? Nee. Is dat zin vol? Ja. Maar al die stukjes aandacht die steeds een ander van je wil…?!

Jezus heeft daar een goede remedie voor. Hij gaat niet op vakantie, naar een tropisch strand of naar een terrasje. Hij trekt zich simpel terug. Hij zoekt een rustig plekje waar hij niemand tegenkomt. Of: hij trekt zich terug in zichzelf. En bidt, mediteert, laat alles even los.

Inmiddels hebben alle kinderen vakantie en veel volwassenen met hen. Vakantie komt van het Latijnse ‘vacare’ d.w.z leeg worden.
Dat wens ik u toe: even loslaten, even leeg worden van alles wat moet of wat een ander van je wil.
Dat kan weg van thuis, heel ver weg, maar ook op een schaduwplekje achter het huis.
Als je maar dicht bij jezelf blijft…

pastoraal werkster Carla Berbée

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP