Sla de hand aan de ploeg en kijk niet om


Vrede en alle Goeds (bij 13e zondag door het jaar 2022)

Sla de hand aan de ploeg en kijk niet om (Luc 9, 51-62 )

Sommige mensen wikken eerst al hun kansen en wat elke mogelijkheid kan opbrengen. Anderen kunnen geen keuze maken, want morgen kan er een veel betere mogelijkheid voorbijkomen. En dan heb je die gemist!

Sommige mensen durven niet te kiezen omdat ze zich onzeker voelen. Een ander kiest zuiver op gevoel waar weer een ander zegt heel rationeel een afweging te maken.

Over de meest belangrijke keuzes in je leven valt meestal geen rekensom te maken; behalve misschien je hypotheek, maar zelfs daarover is de toekomst niet gegarandeerd zeker.

Maar weet je wáár je voor kiest? Wat de betekenis is, wat de gevolgen zijn voor jezelf en voor anderen. Weet je wat het betekent als je voor kinderen kiest in je relatie; of voor een baan in een vreemde stad, of voor een partner in een ander land?

Kiezen vraagt vertrouwen, in jezelf en de anderen. Vertrouwen en geloven. En er voor gáán!! Waag de grote stap met de blik vooruit.
Wat achter je ligt kan je niet meer inhalen. Succes!


Carla Berbée, pastoraal werker
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De intocht in Jeruzalem
door
past. werkster Carla Berbée
Vrolijk opstaan uit je graf?
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP