Start vandaag!


‘Toen zei Jezus hem: …..’ (Mattheus 4, 10) 

Start vandaag! 
 
Nu het carnaval weer voorbij is markeert Aswoensdag de bijzondere 6 weken die we nu voor de boeg hebben. Veertig dagen als voorbereiding op Pasen, feest van het nieuwe leven.

Met de carnavalsdagen mag je flink uitpakken en opmaken om daarna met weinig te beginnen. Minder snoepen, minder vlees eten was dat vroeger. Tegenwoordig mag je daar zelf je draai aan geven. Als je de basisgedachte maar in het oog houdt: als je je gewone leefpatroon doorbreekt op een positieve manier kom je jezelf tegen. Kom je dichter bij je échte ’ik’.

Dan mag je af en toe al het ‘moeten’ loslaten en eerlijk kijken naar: wat past bij mij, waarmee wordt ik een betere versie van mezelf. Kan ik de wereld om me heen beter van dienst zijn? Hoe sta ik daar in; heb ik er een boodschap aan?

Er zijn verleidingen genoeg om toch weer iets anders te doen dan ik me had voorgenomen. Dan wat eigenlijk goed voor me is… En als je het voor het zeggen hebt, in een bedrijf, thuis over je kinderen, binnen je vriendengroep… dan kan je dat ook lui maken. Invloed, overwicht en zelfs macht doen soms rare dingen met een gewoon mens.

Wees dus eerlijk, wees alert op jezelf.  
De veertig dagen voor Pasen zijn een mooi trainingsparcours. Ga eraan staan; start vandaag!

Carla Berbée, pastoraal werker

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP