Stille nacht


Stille Nacht

Nog even en we vieren weer het Kerstfeest en oud en nieuw. In deze dagen doen mij de eerste twee woorden van een oud kerstlied nadenken over alles wat op mij, maar ik denk ons allen afkomt. Noem ze de problemen in onze tijd in Kerk en Samenleving. Ik hoef ze niet te noemen want ze komen op ons af via beeld en geluid, het gesproken woord en het geschreven woord.
De diepe vraag voor mij hierin is: hoe ga ik daarmee om? Kan ik mij in de hectiek van het leven en de daarin vele vragen de rust vinden en hierin de innerlijke stilte ervaren? 

Nog even en wij vieren weer Kerstmis. Het feest van de geboorte van Gods Zoon. Emmanuel = HIJ DIE REDT zo is zijn naam. Kan ik en mag ik hierin de rust ervaren, ondanks het leven van alle dag in en met alles wat op mij afkomt? Ik vertrouw er op van wel. In hetgeen wat de Engelen uitzongen mogen wij weten dat als we van goede wil zijn hetgeen aan het licht mag komen waarvoor Hij gekomen is en mens werd als wij.

Ik wens u, jullie van harte toe wat de engelen uitzongen: Vrede op aarde!!! Dat wij hierin de innerlijke rust mogen vinden en de stilte ervaren. Dat wij in het wachten en verwachten niet moedeloos worden maar hoopvol blijven uitzien. Ik wens u, jullie voor het naderende Kerstfeest goede en vredevolle dagen toe.

Zalig Kerstfeest en voor het Nieuwe Jaar 2020 Vrede en alle Goeds.

Willy Rekveld, parochie vicaris.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP