Stof tot nadenkenIn de parochie Maria Vlucht, binnen het jongerenpastoraat, bestaat sinds 2013 een theatergroep. De groep bestaat uit 15 jongeren en 5 volwassenen die samen de naam ‘sTOF hebben bedacht.

Achterliggende gedachte is dat de theatergroep met haar optreden ‘stof tot nadenken’ wil geven aan haar publiek, nadat ze eerst zelf heel goed over het thema van het theaterstuk hebben nagedacht.

De thema’s van de theaterstukken die tot nu toe zijn opgevoerd komen in beginsel uit de Bijbel.
Na een goed gesprek met elkaar over het Bijbelverhaal wordt de verbinding gezocht naar NU. Wat zegt dit verhaal nu, welk(e) thema(’s) komen voor? Dan begint de groep aan het schrijven. Een proces van een paar maanden, waarin veel wordt nagedacht, achtergrondinformatie wordt opgezocht en evt. deskundigen worden geraadpleegd.
Als het stuk klaar is, de liedjes zijn geschreven, begint de auditie. Als de rollen zijn verdeeld, wordt er maandenlang geoefend.

In april 2020 was Theatergroep ‘sTOF klaar voor de uitvoering van PUUR. Helaas kon het niet doorgaan. Maar nu, twee jaar later, gaat het dan toch echt gebeuren! Op Goede Vrijdag (!) 15 april om 19.30 uur in Openluchttheater Brilmansdennen te Losser.
‘Puur’ gaat over een vriendengroep. In deze vriendengroep gebeurd iets ernstigs. Hoe komen zij hier uit? In mijn column van eind maart hierover meer.

De Synode van 2023 vraagt ons in gesprek te gaan over de kerk. De parochies van Zuidoost Twente bieden een placemat, een ganzenbord en een aantal begeleidingsvragen aan die het in gesprek gaan zullen vergemakkelijken. Wie mee doet, geeft vanaf de basis ‘stof tot nadenken’ aan onze kerkleiders.

Ans te Lintelo

PS Theatergroep 'sTOF heeft een eigen website: www.theatergroepstof.nl


 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP