Stopcontact


Stopcontact  
‘Het water dat Ik zal geven, zal in jou een waterbron worden.’ naar Joh 4,14 

Waar kom jij op kracht? En waarvoor eigenlijk? In de bijbel en in godsdienstige cultuur zien we dat mensen wekelijks een dag niet werken: de Sabbat. Zoiets als de zondagsrust. Goed voor ons contact met God. Goed ook voor de gemeenschap, het familie- en verenigingsleven.

Zelfs het bouwland werd eens in de zoveel tijd niet bewerkt. Men liet het dan braak liggen. Dat het niet uitgeput raakt. En kan herstellen.

Maar rusten is volgens de bijbel niet om met werken steeds verder te kunnen. Volgens het Bijbelboek over het begin was de rust op laatste scheppingsdag om het gedane werk los-, en aan het proces over te laten. Zo kwam het tot voltooiing.

Mensen die burn-out zijn, hebben vaak te laat gemerkt dat ze iets niet uit handen konden geven.
En wij?

Dit weekend horen we van een vrouw die bij een waterput komt. Alleen. Ze heeft een moeilijk verleden. Dat put haar uit. En ook dat anderen over haar praten. Zij gaat daarom op het heetst van de dag alleen water halen. Ook dat put uit. Bij de put is ze toch niet alleen. Jezus is er. Hij leert haar om voortaan een andere bron aan te spreken. Dichter bij haar zelf. Haar innerlijk leven kan een krachtbron zijn.

Mijn innerlijk leven gaat stromen in contact met Jezus. Ik krijg energie. Loslaten, en overlaten aan anderen en aan het proces vind ik moeilijk.
Dan is leven met Jezus zoiets als mijn stóp-contact.


Paul Daggenvoorde, pastoor
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP