Teruggaan naar Galilea


Bezinning bij Johannes 20,8 
Hij moest namelijk uit de dood opstaan. 
 
We kennen allemaal de uitdrukking wel: ‘Eerst zien en dan geloven’. Met het Paasmysterie is het anders. In de Verrijzenis van Jezus geloven, is het de diepte in gaan om tot leven te komen. Geraakt door Hem en aangeraakt door Hem te worden.

Maria Magdalena komt als eerste bij het graf. Een vrouw die de eerste apostel is die getuigenis aflegt door te vertellen wat zij zag. En leeg graf. Jezus zag ze niet. Petrus en Johannes gaan op het woord van Maria Magdalena naar het graf en zij zien Jezus ook niet. Zij begrepen het niet dat Hij uit de dood moest opstaan. Dat had Jezus hen wel verteld. Dat Hij moest lijden maar na drie dagen zou verrijzen.

De verhalen die we in de Paastijd horen getuigen daarvan. Maria Magdalena als eerste. Zij mag voor ons een voorbeeld zijn. Tegen haar werd gezegd; ‘Teruggaan naar Galilea, daar zul je Hem zien’.

Ook wij, u, jullie en ik worden hiertoe uitgenodigd. In de Verrijzenis van Jezus Christus mogen wij die levensweg gaan met Hem. Om dat wat in Galilea begon - en ik vat dit samen -, vrede en gerechtigheid te brengen. Om in liefde samen dat verrijzenis geloof te delen. Daar mogen wij in geloven ook al zien we het altijd niet. 

Een Zalig Pasen en een goede Paastijd gewenst met prachtige verhalen die daarvan getuigen. 

Willy Rekveld, parochievicarisReacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP