Tot rust komen, vakantie


Ook in deze tijd van anderhalve meter afstand gaan we weer op vakantie. Velen blijven thuis of blijven in Nederland en weer anderen gaan toch ondanks de onzekerheid die er nu heerst naar het buitenland. Na hectische maanden verlangen we allemaal denk ik naar wat rust en even afstand nemen. Dat is heel Evangelisch.

In het Evangelie horen of lezen we hoe Jezus meerdere keren tot zijn leerlingen en zij die Hem volgen spreekt over afstand nemen van de sleur van alle dag. Tot rust komen in hetgeen wat ze vermoeid maken of teleurstelt. Komt tot Mij die vermoeid zijn en uitgeput.

Heel veel mensen hebben de afgelopen maanden een top prestatie geleverd in de zorg en aandacht voor mensen. En ook wij in kerk en samenleving hadden de dingen graag anders gezien en ervaren. We nemen in de komende maanden even afstand van het alledaagse, hoe anders het alledaagse nu ook is. Even tot rust komen om daarna weer een herstart te maken in datgene waartoe wij geroepen zijn.

Na de periode van vakantie zal het ‘normale’ nog niet weer terug zijn. Het alledaagse zal er nog niet weer zijn. Ik hoop dat wij allen hierin weer de weg vinden. Op school, in de maatschappij, en ook in de kerk. Maar eerst wens ik u allen, of u nu thuis blijft of toch in eigen land of buitenland op vakantie gaat, een goede periode van rust en vrij zijn toe.

Geniet en kom tot rust. Vrede en alle goeds!


Willy Rekveld, parochievicaris
 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP