Vakantietijd!


VAKANTIE

Het is vakantie, tijd om vrij te zijn en even afstand te nemen van het alledaagse. De accu weer opladen. 

Het is tropisch warm en de vele gedachten hierover zijn goed bedoeld. Genoeg drinken, niet te druk maken, elkaar in de gaten houden, binnen blijven en meer van die goed bedoelde bemerkingen en opmerkingen. Kreten die ik in mijn jeugd niet hoorde, net of het toen niet ook wel eens warm was. Code rood of oranje hoorde je zeker niet in mijn jeugd! 
Was het toen dan vanzelfsprekend dat je het nodige deed om het uit te houden, dat je zorg voor elkaar had? Hierover nadenkend zeg ik daar waar vroeger wel eens “te” voor stond, dat dat heden ten dage niets anders is, maar dan naar de andere kant. 

Ik wens u allen die op vakantie gaan veel wijsheid toe. Ik geef u geen wijze raad maar ik hoop dat u zult genieten van al dat schoons wat de Schepping ons geeft. Ook zij die er voor kiezen om thuis te blijven of door omstandigheden er niet op uit kunnen trekken, wens ik een fijne periode toe van even vrij zijn. 
In het Evangelie, de blijde boodschap van Jezus, horen we vaak dat Hij tot allen zegt: “Neem even afstand, maak je los van alle sleur, kom even tot jezelf en heb aandacht voor elkaar.”

Kom tot rust en die rust wens ik ons allen toe, om na de vakantie elkaar weer te ontmoeten, waar dan ook. Good goan.

Willy Rekveld, Parochievicaris

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP