Vasten doe je samen!


We zijn de Vastentijd weer ingegaan. We tellen veertig dagen af naar Pasen. De zondagen tellen we niet mee. Voor mij persoonlijke is het een bijzondere tijd in het jaar.
Ik word daarbij enorm geholpen door het Eerste Communie-project, waarin we de Vastentijd met Aswoensdag nadrukkelijk als thema en activiteit hebben opgenomen. Voor Enschede betekende dat, dat we in een vrijwel volle Sint Janskerk met heel veel jonge gezinnen samen met elkaar een goede start hebben gemaakt. Want vasten doe je samen. Als je het alleen moet doen kan het al snel gaan verzanden.

Vasten kan op vele manieren
Het is aan ieder persoonlijk hoe die Vastentijd in te vullen.
Laat je de alcohol staan? Goed voor eigen lijf en leden.
Eet je gedurende de komende tijd vegetarisch? Goed voor de aarde en voor veel arme mensen. Je voetafdruk wordt veel kleiner.
Doe je mee aan de vastenaktie van de parochie?

Bidden als gezin
Zelf zou ik het voor jonge gezinnen een uitdaging vinden om een impuls te geven aan het gezamenlijke gebedsleven. Dat kan bij het eten. Het kan bij het slapen gaan. Als je maar vaste momenten kiest, zodat het gewoontegedrag kan worden. Dan houd je het met elkaar het best vol. En dan kun je er samen ook het meest plezier aan beleven. Want het zal het gezinsleven meer diepte geven. Het is uiteindelijk de enige manier om God als een levende God met elkaar te beleven.

Samen bidden kan heel eenvoudig door te beginnen met een kruisteken en daarna het ‘Onze Vader’ of ‘Wees gegroet’ te bidden. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Hieronder vind je een paar voorbeelden. Misschien heb je de moed om er samen thuis aan te beginnen.
Ik wens jullie een goede Vastentijd.

Pastoraal werker Frank de Heus

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP