Vastenaktie op de basisscholen


Vastenaktie op de basisscholen van Losser en Overdinkel

Dagboek van een vrijwilliger

In de afgelopen weken hebben we voor onze vijf basisscholen in Losser en Overdinkel het schoolmateriaal besteld. De spaarpotjes, de placemats, de kwartetspellen, de dobbelsteen van goede voornemens en de Vastendagboekjes. Ook hebben we via de Vastenaktie-site posters voor de scholen gemaakt met een foto van het project in Kenia en de goede voornemens van de kinderen.
  

Materiaal voor de scholen

Samen met onze twee maatschappelijke stagiaires Narine en Zoë hebben we het materiaal voor elke school uitgeteld. Het gaat hierbij om ongeveer 1.200 kinderen verdeeld over vijf basisscholen. Tevens maakten we een speciale eigen website voor de scholen met een link naar de Vastenaktie site voor scholen. Op deze site vinden de leerkrachten veel materiaal over het project. Omdat wij gekozen hebben voor een eigen project, staan op onze eigen website twee powerpoint presentaties over Kenia, diverse foto’s en algemene weetjes over Kenia.

 

Eunita Maijawa

Eunita Maijawa komt!

We hebben voor de scholen ook een spreekster uit Kenia uitgenodigd. Eunita Maijawa is de projectleidster van het microkrediet-programma dat wij gekozen hebben voor deze Vastenaktie. Ze komt de hele vastentijd naar Nederland, dus ook naar Losser. Wij hebben haar uitgenodigd voor 26 en 27 maart. Ze verzorgd dan in de Martinuskerk voor elke school een presentatie over het project.

Leskist

Er rouleert vanaf 9 maart ook een leskist met materiaal over Kenia bij de scholen. We hebben vijf scholen en vijf dames bij onze MOV groep. Ieder MOV lid is verantwoordelijk voor een school. Ze brengt het materiaal naar de school toe, regelt het rouleren van de leskist, begeleidt de kinderen tijdens de presentatie in de Martinuskerk en neemt op Witte Donderdag de gevulde spaarpotjes weer in ontvangst.
Het is altijd weer geweldig, wat de scholen allemaal doen voor de Vastenaktie. Jaarlijks halen deze scholen gezamenlijk zo’n 3 à 4000 euro op!

Anja Heerink
MOVgroep Losser – Overdinkel


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP