Verbinding


Verbinding

De weg tussen Losser en Enschede is een ongeveer een hele maand i.v.m. onderhoudswerkzaamheden gesperd. In Enschede is het ook omrijden. Op vakantie met de auto maken we het ook mee. De verbinding is ver(opge)broken. Je neemt een omweg, maar je komt er wel!

Zo is het in het dagelijks leven ook wel eens. Iedereen heeft wel eens het gevoel de verbinding te verliezen, denk ik. Ik zoek dan een andere weg, of bouw een verrassing in, en ik kom precies waar ik zijn wil. In mijn geloof heb ik ook wel eens het gevoel dat ik de verbinding aan het verliezen ben. Bijvoorbeeld bij een ernstige gebeurtenis die vragen bij me oproept als ‘Waar bent u nu, God, ik heb u nodig, wat moet ik nu?’

De synodale gesprekken hebben me goed gedaan, en doen me nog steeds goed. Het blijkt dat er meer mensen zijn die soms worstelen met de ‘verbinding’. Het verslag van het aartsbisdom is duidelijk en helder. Ik ben er wel blij mee en denk dat we, als we als gelovigen de mogelijkheid krijgen om onze talenten en kwaliteiten in te zetten en zo in onze kracht staan, dat we ons dan pas echt verbonden voelen.

Spelenderwijs probeer ik ook verbinding te zoeken met jongeren. Samen het verhaal van Noach bespreken en uitspelen in een competitiespel. Dat was Sirkelslag. Kinderen doen in spelvorm en samenwerking waar ze goed in zijn. Ieder jaar is het weer een mooie manier om verbinding te maken tussen kerk en school.

Komend schooljaar is het centrale thema: ‘een uitgestoken hand.’ Over verbinding gesproken….

Ans te Lintelo, coördinator JP Maria Vlucht

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP