Vervulling NabijGij zijt de gezegende onder de vrouwen (Lucas 1,42)

Ontvankelijk en dienstbaar. Vol genade en vertrouwen op. Dat was en is zij: Maria die op weg gaat naar Elisabeth. Op weg met het Nieuwe Leven dat zij in haar droeg. Op weg naar haar die dat nieuwe leven ook in zich droeg ondanks haar ouderdom. Een jonge vrouw en een vrouw op leeftijd komen zo samen, omdat voor God niets onmogelijk is.

Ook ons leven is een leven van ontmoetingen. Ook ons leven is als een reis. Waaraan heb ik het te danken dat de moeder van de Heer naar mij te komt, zo zegt Elisabeth. Met haar mogen wij dat ook zeggen. Waarmee en waarvoor zijn wij dankbaar? Ondank alles wat ons overkomt en ons raakt in deze spannende tijden.

Ook wij mogen vertrouwen, geloof hebben dat in vervulling zal komen wat in Maria vanwege de Heer ons gezegd is. Dat niet de liefdeloosheid, de onvrede en ongerechtigheid het laatste woord hebben. En het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond.

Dat scharnierpunt van de Engel des Heren mag ons aanzetten tot vertrouwen in hetgeen wij met Kerstmis weer mogen vieren. Een kind van Vrede en Liefde.
Goede, liefdevolle en geraakt door wens ik u, jullie die vrede toe. Durf zo de reis van het leven te gaan; in die genade en in dat vertrouwen. Ontvankelijk en dienstbaar. 

parochievicaris Willy Rekveld

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP