Waakzaam


Waakzaam
Weest bereid! (Matheus 24, 37-44)

Meer dan ooit worden wij in ons dagelijks leven opgeroepen tot waakzaamheid. Waakzaam te zijn naar de schepping, de natuur. Bewuster om te gaan met de energie die we gebruiken. Kortom alles wat onze aarde ons geeft aan voedsel en energie. Wij worden opgeroepen tot een omkeer; om wat doods lijkt tot leven te brengen. Wat duister is tot licht te brengen.

Daartoe worden wij opgeroepen, in het leven van alle dag, in de Advent die weer begint. Een periode ven waakzaamheid; van wachten op. Wachten en verwachten. Van uitzien naar. Waar ziet u, zien jullie, wij en ik naar uit?

Een kinderliedje zingt uit, wat ik probeer te verwoorden: Advent is dromen dat het er eens van zal komen. Een wereld van vrede. Nergens meer verdriet of pijn. Uitzien naar licht in de duisternis van ons mensenbestaan. Uitzien naar een wereld die heel is, vrij van negatieve invloeden. Uitzien in het geloof in een God die zijn Zoon ons gegeven heeft als het Licht der Wereld.

Het Licht dat in de duisternis is gekomen. Het licht dat straalt en ons vertrouwen wil geven.
Dat vertrouwen wens ik u, jullie en mijzelf toe op weg naar Kerstmis 2022. 

Parochievicaris Willy Rekveld

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP