Waarover gaat 't bij jullie?Hoe zou jij antwoorden? Waarover gaat het meestal, als we samen optrekken in Haaksbergen, in Nederland, in familie, in vereniging en kerk? 
Wanneer Jezus zijn leerlingen dit weekend vraagt waarover zíj 't onderweg hebben gehad, moeten zij bekennen, dat het ging over wie 't belangrijkst is.
Best herkenbaar. Neem onze parochie bijvoorbeeld.

Onze parochie is een groot verband van locaties, groepen, koren, klussers, kosters, voorgangers en trouwe bezoekers. Ieder met eigen ideaal en voorkeur, en eigen zaken die belangrijk zijn. Onderling gaat het al gauw over de organisatie van zo'n parochie en over wie het voor het zeggen heeft.
In de samenleving is het niet anders. Een verzameling van vele verschillende, soms, botsende belangen.

Jezus plaatste een kind in het midden van de leerlingen. Het algemeen belang is kwetsbaar. En komt even moeilijk voor zichzelf op als een kind dat kan.
Jezus zegt dat de ‘eerste, dienaar zal zijn van allen’. Niet dienstbaar aan alleen de eigen groep dus, of het eigen project, maar aan állen.
Kom er eens om, mensen die eerst het algemeen belang en ten laatste dat van zichzelf zullen dienen.

Gezocht: mensen die 't als gemeente- en landsbestuurders aandurven om het samengaan van anderen en verschillende groepsbelangen mogelijk te maken.
In Bijbelse taal letterlijk geen ere- , maar een slavendienst. 
Gezocht: leden voor het parochiebestuur. Vrouwen en mannen die ons aller belang dienen. Wie doet er mee? Heb 't er maar over met elkaar, en met mij.

pastoor Paul Daggenvoorde

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo
‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP