Wie zijt Gij?


Wie zijt Gij?

Van dit alles zijn wij getuigen. Handelingen 5,32

 
Heel de Paastijd mogen wij de verhalen horen over Hem, de Verrezen Heer. Verhalen dat niet de dood het laatste woord heeft maar het Leven. Hoe moeilijk ook dat te verstaan is in het leven van alledag. In de beelden die tot ons komen van oorlog en onvrede. Want hoe dan ook, ook daarvan zijn wij getuigen.

Maar bij alles wat wij ervaren, mogen wij ook getuigen zijn van hoop in zijn Boodschap van vrede en liefde.

Jezus' leerlingen ervaren de teleurstelling van het leven en hebben hierin weer het oude opgepakt, het leven van voordat ze de weg met Jezus gingen. De hele nacht gezwoegd en niets gevangen. Jezus spreekt hen aan en zegt: “Werp het net uit rechts van de boot”. Ze vangen zoveel vis dat het net dreigt te scheuren.
Wetend dat het Jezus is durft niemand Hem te vragen: ‘Wie zijn Gij?'

Getuige zijn en niet durven vragen. Getuige zijn en elkaar niet durven te bevragen. Ook mij overkomt dat wel eens en ik denk dat ons dat allemaal wel een overkomt in alles waarvan ik, u. jullie getuigen zijn. Met stomheid geslagen……?

Het Paasverhaal dat vijftig dagen mag klinken in de getuigenis van vrouwen en mannen. Dat de zware steen is weggerold. Dat Hij Leeft en wij Hem mogen herkennen in het breken en delen. Getuigen op weg naar de vijftigste dag, Het feest van de heilige Geest. Vrede zij u, zoals de Vader mij gezonden heeft zo zend ik u.
Ontvang de heilige Geest.

Ik wens u, jullie en daarin ook mijzelf een goede Paastijd toe. Dat ondanks alles wij allen daarvan getuigen als mensen van HOOP, LIEFDE, LEVEN, VREDE. 

Willy Rekveld, parochievicaris

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

De anderen
door
Dick Kohlwey
Geen wetenschap maar levenslessen
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP