Zegt u het eensZegt u het eens
In die tijd sloeg Jezus zijn ogen ten hemel en bad (Joh. 17,1)
 
Jezus bidt. Horen we zondag. Hij was er goed in. Bidden is niet makkelijk. Ga de moeite maar na waarmee wij zaken, wensen en gevoelens bij elkaar aan de orde stellen. Jezelf en je situatie echt te kennen geven is moeilijk. We spreken liever algemeen en oppervlakkig.

Terwijl het erop aankomt zaken klein en precies te houden. Dan kom je verder. Ook, en vooral, als het je pijn doet. In contact met God ook. Maar God praat niet duidelijk terug.

Bidden is een combinatie van intens kijken en luisteren naar jezelf en naar jouw situatie. En alert blijven op tekenen van God, vanuit het kinderlijk vertrouwen dat God alles meemaakt, hoort en ziet, en snapt. En dat God hoe dan ook, vaak via andere mensen, zal voorzien in wat nodig is.

Jezus had dat geloof. Hij kent en herkent God, intiem zelfs. Hij spreekt God aan als pappie. Wij mogen onze Vader zeggen.

In Lourdes bleek bidden makkelijker. Iedereen komt er om iets te vragen vanuit groot vertrouwen dat God op voorspraak van Maria wil helpen. Graag precies van ons hoort waarmee zoal. Daar zit t m in. Dat je zegt hoe 't is en wat je wilt. Er waren veel tranen. Uitstroom van gedragen last en zorg. Uitdrukking ook van onmacht. Er was ook opluchting.
Eindelijk uitgesproken.

Hoe beantwoordt u voortaan de oproep: Laat ons bidden?

pastoor Paul Daggenvoorde

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Een Blijde Boodschap
door
past. werker Frank de Heus
Advent 2023
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP