Zorg hebben om...


De oktobermaand, Mariamaand ligt weer achter ons en daarmee ook de 105de Gerardus bedevaart in Overdinkel. Het thema was: ‘Wat brengt ons samen’. 
 
 
Ondanks het mindere weer mochten we ervaren dat de bedevaart toch vele pelgrims samenbracht. En ook de vele, een kleine 100, vrijwilligers in de voorbereiding. 
 
We naderen weer het einde van het kerkelijk jaar. November zijn we begonnen met herdenken en gedenken van hen die in onze Kerk heilig genoemd worden:1 november, Allerheiligen en 2 november, Allerzielen van hen die voor ons veel betekend hebben in ons leven en voor ons als
het ware ‘heilig’ zijn geweest in het leven van alle dag. Zij die wij mogen aanroepen in onze noden van het leven en zij die zorg voor ons droegen als ouders, broers en zussen, als een partner en, hoe verdrietig ook, hen die nog zorg nodig hadden, kinderen. 
Hierbij moet ik denken aan de uitspraak van een onlangs overleden burgemeester: ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’. Zorg hebben om.
 
Zorg hebben om de schepping. Zorg voor mensen dichtbij en veraf. Het zijn die thema’s die ons
mensen bezig houden. Hoe geven wij die ‘zorg om’ door in de kerk, onze geloofsgemeenschappen en in de wereld, onze stad, dorp, de plek waar we wonen en werken. Het Evangelie, de goede en blijde Boodschap wil en kan ons hierin een hulp zijn. In het Evangelie van de laatste zondag in het Kerkelijk jaar mogen wij dit horen. Op het Hoogfeest van Christus Koning. Op 26 november wordt ons dit voor gehouden: zorg hebben om, of zoals die Koning dat zegt: 'Alles wat jullie hebben gedaan hebben jullie voor de minsten onder ons gedaan, voor Mij”. 
 
Zorg hebben om elkaar om de kerk en wereld mag ons uitnodigen om een open hart en ogen te hebben. Dat wij delend in elkaars vreugde, maar ook in de pijn, het verdriet van alle dag wegen vinden. Wegen van hoop en nabijheid, van liefde en vrede. Van gerechtigheid. Want ik had zorg en aandacht nodig en jullie hebben mij dat gegeven.
 
Pastor Willy Rekveld
 
Lees meer:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP