Carnaval 2023


Carnavalsviering in H. Maria Geboortekerk
Zaterdag 11 februari 2023 werd in de H. Maria Geboortekerk in Losser de jaarlijkse carnavalsviering gehouden, voor het eerst weer na twee jaar. Voorgangers waren Miranda Beene en Paul Elferink. De sfeer zat er goed in, dankzij de enthousiaste medewerking van o.a. 
Prins Maarten I, van de Gaffel Aöskes uit Losser; De Mini-Martiniwichter; Hofkapel de Skoemzoegers en Hofkoor De Rode Neus. 

Zaterdag 18 februari vond de officële sleuteloverdracht plaats; een impressie vindt u hier: Sleuteloverdracht Losser (klik op 'Start nu' en sleep naar 1:09:40).

We bedanken iedereen weer voor de goede sfeer en wensen iedereen nog een een gezellige carnaval! Alaaf!

Boek over geschiedenis Carnaval in Losser
Toelichting bij de eerste foto: wist u dat er medio dit jaar een boek over de geschiedenis van het Carnaval in Losser wordt gepubliceerd?
Al ruim 2 jaar zijn enkele Gaffel Aöskes, vrijwilligers en professionals, druk bezig de geschiedenis van het Lossers carnaval vast te leggen. De voorinschrijving is begonnen: inschrijven kan bij Marcel Blom, via blommarcel@gmail.com

Het wordt een prachtig naslagwerk met veel foto's en informatie over verleden en heden van Lossers grootste volksfeest. Ook alle carnavalsverenigingen die er niet meer zijn komen aan bod. 


Leestip: onze inspiratiepagina Aswoensdag en 40-dagentijd.


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP