Eerste H. Communie 2024

Over de drempel van het land ‘Van allemaal samen’

Zondag 2 juni 2024 hebben 32 kinderen van de parochie Maria Vlucht hun Eerste H. Communie gedaan met de pastores Paul Daggenvoorde en Frank de Heus.
Het werd een mooi feest op deze bijzondere zondag. Buiten werden er prachtige foto’s gemaakt door fotograaf Peter Snijders. De vlaggen hingen uit en de kinderen met hun mooi versierde doopkaarsen werden met muziekvereniging Excelsior de kerk binnengeleid.

Symbolisch gingen we over de drempel van de poort naar het land “Van allemaal samen”. De Liedwientjes onder leiding van Elvera zongen heel enthousiast in beide vieringen. Knap werk om voor een volle kerk met wel 300 mensen te zingen.

Met pastoor Daggenvoorde en pastor De Heus luisterden we naar het verhaal van Jezus “Het schaap dat verdwaald was”. Mia van de werkgroep was van alles kwijt, maar gelukkig werd alles teruggevonden. O, wat was ze blij! Zo ook de kinderen, die vertelden dat ze weleens iets kwijt waren en zo blij waren dat ze het terugvonden.

Er werden mooie woorden gesproken, de kinderen hielpen met het dekken van de tafel en tenslotte mochten de kinderen dan echt te communie gaan.

Als aandenken kregen de kinderen een klein katholiek gevelteken, met als symboliek geloof, hoop en liefde. Daarbij een gelukspoppetje met de hoop dat Jezus met de kinderen verder op pad gaat.
Als werkgroep kijken we heel positief terug op beide vieringen met communicanten uit Losser en Lonneker, Glanerbrug en Overdinkel.

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP