Gerardus Majellabedevaart 2018

Zondag 21 oktober 2018 was de 106e Gerardus Majellabedevaart in Overdinkel. De Heideploeg en vele andere vrijwilligers hadden de kerk en het park weer opgeruimd en feestelijk versierd. Voorafgaand aan de bedevaart was er een traditioneel Triduüm ter voorbereiding; op donderdag geopend met een eucharistieviering, op vrijdag met een gezinsviering waarin kinderen feestelijke lichtjes maakten en weggaven en op zaterdag met een heus Oktoberfest door het koor Dynamique.
Zondag werd de bedevaart geopend in de kerk, waarna in processie de monstrans naar het park werd gedragen. Er volgde een plechtige eucharistieviering met aansluitend de processie door het park, waarin vele intenties werden uitgesproken door het hele land. Tijdens de processie hadden de kinderen een leuke ochtend met vrijwilligers van Natuurlijk sAmen, waar ze geschminckt werden, een broodje konden bakken en creatief bezig konden zijn. De bedevaart werd 's middags afgesloten met een lof.
Ook voor de inwendige mens werd gezorgd, waarvan de opbrengst voor de Heideploeg is voor het onderhoud van het park en natuurlijk werden er weer mooie Gerardus-devotionalia verkocht. Met het mooie herfstweer erbij was het weer een gedenkwaardige bedevaart. Tot volgend jaar!


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo
‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP