Gerardus Majellabedevaart 2019

Zondag 20 oktober werd de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart in Overdinkel gehouden, deze keer voor 107e keer. Volgens de media waren er rond de 600 bedevaartgangers. 
De kerk en het processiepark waren in de week daarvóór prachtig versierd door vele vrijwilligers, aan wie we veel dank verschuldigd zijn.

Tijdens het Triduüm, drie dagen voorafgaand aan de bedevaart, was er een feestelijke opening met eucharistie, een gezinsviering met de werkgroep Natuurlijk sAmen waarin kinderen bloemstukjes maakten voor parochianen en een swingend en vrolijk Oktoberfest met het koor Dynamique. 

Tijdens de bedevaart was er natuurlijk weer heerlijke boterkoek te koop waarmee de Heideploeg, die het onderhoud van het park voor haar rekening neemt, kon worden ondersteund. Daarnaast waren er andere lekkere hapjes en bijzondere devotionalia te koop bij de kraampjes. Kinderen konden zich tijdens de bedevaart prima vermaken op hun eigen plekje achter de Gerardus Majellakapel met werkgroep Natuurlijk sAmen. Zij maakten bloemstukjes, konden geschminckt worden, bakten broodjes boven een vuur en maakten kunstwerken met de verfton. Ook liepen zij met een beeldje van Gerardus Majella mee met de processie.

De indrukwekkende eucharistieviering was bij de openluchtkapel in het park, gecelebreerd door mgr. T. Hoogenboom, parochievicaris Rekveld en pastoor Daggenvoorde. Ook pastor Carla Berbée was erbij, evenals twee broeders van het klooster Bardel. Na de communie volgde een plechtige processie waarbij gebeden werd en vele intenties werden voorgelezen. 's Middags om 15.00 uur volgende het lof, waarmee de bedevaart werd afgesloten.

(foto's met dank aan o.a. Natuurlijk sAmen, koor Dynamique en parochievicaris Willy Rekveld) 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Ik geloof
door
parochievicaris Willy Rekveld
Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP