Hemelvaart 2023


Donderdag 18 mei 2023 werd de traditionele Hemelvaartswandeling en oecumenische viering gehouden, dit jaar alweer voor de tiende keer!
De wandeling begon 's morgens om 7.00 uur vanuit de Brilmansdennen in Losser en de viering was om 9.00 uur in het openluchttheater aldaar.


Dauwtrappers stonden in de vroege ochtend even stil bij de Mariagrot - gelegen nabij klooster Bardel - om te luisteren naar een inspirerend woord. Om vervolgens hun opwachting te maken voor de oecumenische gebedsviering in het Openluchttheater ‘Brilmansdennen’ en deze af te sluiten met koffie en een broodje. Met dank aan de sponsoren Bakkerij Alink en Jumbo De Jong en alle betrokken vrijwilligers.

We kijken terug op een goede opkomst met rond de veertig deelnemers en een inspirerende viering met dominee Hennie Marsman namens de protestantse gemeente Losser en pastor Carla Berbée namens de katholieke parochie Maria Vlucht. 

De collecte is bedoeld voor een schommel voor een groep jongeren met een beperking van De Losserhof, voor in de tuin. Zij werden hartelijk toegesproken en wij wensen hen er veel plezier mee. Op woensdag 21 juni werd de opbrengst van de collecte, aangevuld door de Protestantse Gemeente Losser en Katholiek Losser, in de vorm van een cheque t.w.v. maar liefst € 1000,00 overhandigd! Zie daarvoor dit verslag: Opbrengst collecte Dauwtrappersviering.

De viering werd weer opgeluisterd door Sempre Crescendo Losser, waarvoor onze hartelijke dank!
Hieronder vindt u een fotoimpressie van de viering.

Achtergrond van onze Hemelvaartwandeling
De Hemelvaartwandeling heeft binnen onze parochie Maria Vlucht een lange geschiedenis. In 2013 werd de eerste wandeling door onze toenmalige diaken Bert Huitink gewandeld van Tubbergen naar Losser als sponsorloop voor de 1,5 oude Jurre Jonker uit Losser, die toen ernstig ziek was: hij leed aan neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker.
Hier kunt u zijn oproep van toen teruglezen: Sponsor wandeling van Diaken Huitink voor Jurre
Bert Huitink wist met zijn sponsorloop maar liefst € 4.600,00 op te halen voor de stichting die voor Jurre was gestart.

Jurre zou met al het ingezamelde geld kunnen worden behandeld in Amerika, maar helaas sloegen de behandelingen niet aan en ondanks alle inspanningen heeft het jongetje het niet gehaald. Jurre overleed in april 2014.
De nachtelijke wandeling van 27 kilometer door diaken Huitink werd het begin van een jarenlange traditie. De wandeling veranderde in de loop der jaren tot een kerkenpad-wandeling langs de kerken van Maria Vlucht, zowel de katholieke als de protestantse. Onderweg kon bij elke kerk gerust worden.
Bert, hartelijk dank nog voor deze bijzondere start van deze mooie traditie. We zullen Jurre niet vergeten!


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP