Hemelvaart Nachtwandeling 2019

In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei 2019 werd er voor de achtste keer de parochiële Hemelvaart Nachtwandeling georganiseerd. Er namen 76 wandelaars deel aan de 18 km lange wandeling langs alle kerken van Maria Vlucht: vanuit Losser naar Lonneker, van Lonneker naar Glanerbrug, van Glanerbrug via Duitsland naar het klooster Glane, van Glane naar Overdinkel en van Overdinkel naar de Protestantse kerk in Losser. De wandelaars, waaronder veel jongeren, hadden prima weer. Onderweg waren er verschillende stilte momenten en werden bijzondere verhalen aan elkaar verteld. In de verschillende kerken kon men uitrusten en bijtanken met koffie, thee en een broodje of soep en werden bezinningen en mooie teksten gelezen. In Duitsland vlakbij de grens was een extra stop, waarbij één van de deelnemers een boeiend verhaal hield over de grens en over de grens gaan.
De eindbestemming was het openluchttheater Brilmansdennen in Losser voor een oecumenische gebedsviering met pastor Carla Berbée en dominee Hennie Marsman. Bij deze 17e editie van de Dauwtrappersviering, om 7.00 uur 's ochtends, waren dit keer zelfs 170 aanwezigen.
Traditioneel verleende muziekvereniging Excelsior haar medewerking met het begeleiden van de samenzang en het spelen van enkele marsen. Na afloop van de viering kregen Paul en Carola Elferink een waardebon, omdat ze voor het vijfde jaar deze wandeling organiseerden - zij hadden het stokje overgenomen van diaken Bert Huitink, die het drie jaar eerder had geïnitieerd. Ook alle andere vrijwilligers van o.a. het theater en de sponsoren (Bakker Alink en Jumbo), werden hartelijk bedankt voor hun medewerking en bijdrage.
Kortom, het was een bijzondere nachtwandeling.
Alle vrijwilligers van onze kerken: bij deze bedankt voor het vele voorbereidende werk en de gastvrijheid!
Foto's: (c) Yvonne Damhuis


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Elkaar bevestigen
door
parochievicaris Willy Rekveld
Bidden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP