Inluiden Kerkbalans 2018

Kerkbalans 2018 ingeluid

 
Zaterdag 20 januari, om 13.00 uur is de kerkbalans 2016 ingeluid door de gezamenlijk kerken van Losser. De jeugdigen Michel de Wal, Hessel Broekhuis en Noa Heerink trokken aan de touwtjes in de Oude Toren op het Martinusplein in Losser. 
 
Veel geld nodig
Jos Morsink (locatieraad en pastoraatgroep H. Maria Geboortekerk Losser) vertelde dat in heel Nederland rond dit tijdstip de klokken geluid worden. Om het werk in en rondom de kerken te blijven doen is veel geld nodig en daarom organiseren de kerken in Nederland elk jaar in januari deze geldwervingsactie. Tot 3 februari zullen in Losser tientallen vrijwilligers op pad gaan om de leden van hun geloofsgemeenschappen persoonlijk te benaderen voor hun jaarlijkse vrijwillige bijdrage. Georg van Slageren die in dit geval de PR voor de Losserse kerken deed, vertelde op TV-Losser wat het doel van kerkbalans 2018 is.
 
 
Protestantse kerk
Na het luiden vertrok het gezelschap naar de protestantse kerk. Waar het gezelschap welkom geheten werd door trompetters. Arend Jan Schoolderman, voorzitter van de Kerkenraad, verwelkomde het gezelschap, waaronder pastoor Andre Monninkhof. Wethouder Joop Hassink, actief in de RK-kerk kreeg het woord en gaf een speech. Hij benadrukte dat het vooral om mensen en niet om gebouwen gaat. Bij Kerkbalans ontstaat die indruk wel eens. 
Een zin uit zijn toespraak: Heeft u mij in deze bijdrage vooral over instandhouding van kerkgebouwen gehoord? Nee, ik heb u een hart onder de riem willen steken door aan te geven dat het geloof er toe doet. Dat zit niet in gebouwen, maar dat zit in mensen.' 
Daarna was het koffie/thee drinken en bijpraten in het Aleida Leurinkhuis.
 
Verslag van Hallo Losser
YouTube van RTV Losser
 
Hieronder de foto's van alle gebeuren door één van onze vrijwilligers:
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP