Inluiden Kerkbalans 2019

Kerkbalans 2019: ‘Geef voor je kerk’

Het is inmiddels een mooie traditie dat de kerken van Losser hun jaarlijkse actie Kerkbalans gezamenlijk inluiden. Dit jaar, 2019, vond die feestelijke gebeurtenis plaats op 19 januari.

 Om 13.00 uur precies werden de drie klokken van de Martinustoren met de hand geluid door betrokken jongeren uit de Losserse kerken. Vijf minuten lang werd, samen met de klokken van de protestantse kerk, de Maria Geboortekerk en die van de kapel van Oldenhove opgeroepen om ruimhartig te reageren op ‘Kerkbalans’. Om het werk in en rondom de kerken te blijven doen is veel geld nodig en daarom organiseren de kerken in Nederland elk jaar in januari deze geldwervingsactie. De Geloofsgemeenschap Katholiek Losser verwacht in 2019 met deze actie € 110.000 in te zamelen. Voor de Protestantse Gemeente Losser is dat een bedrag van € 45.000.

De samenkomst werd voortgezet in de H. Maria Geboortekerk, waar trompetklanken de bezoekers welkom heetten. In de kerk hield pastoor Daggenvoorde een korte toespraak, die met orgelspel en trompetmuziek werd omlijst. Na de bijeenkomst in de kerk was er in het parochiecentrum nog alle gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee na te praten. Daar konden de vrijwilligers het materiaal in ontvangst nemen waarmee zij tot 3 februari op pad gaan om de leden van hun geloofsgemeenschappen persoonlijk te benaderen voor hun bijdrage.

Geef voor je kerk!

U kunt alles lezen over Actie Kerkbalans op www.kerkbalans.nl

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Ik geloof
door
parochievicaris Willy Rekveld
Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP