JP bezoekt Museumpark Orientalis

Bezoek aan Museumpark Orientalis

Met twee busjes vol vertrokken leden van het Jongerenpastoraat met begeleiders op donderdag 5 januari 2023 naar Museumpark Orientalis bij Nijmegen, waar het Feest van het Licht het park in een sprookje omtoverde.

We verwonderden ons over de uitgelichte natuur en gebouwen. We kwamen langs een pleisterplaats in de woestijn. Zouden Maria en Jozef zo gezocht hebben naar onderdak?
Toen we doorliepen, zagen we een uitgelichte waterloop: water, bron van leven. Verder in de route hingen gigantische grote uitgelichte vlinders en kaarsen. Met vragen aan de bomen werd je aan het denken gezet: wat is nu echt belangrijk in jouw leven?
Ook kwamen we langs het paleis met binnenplaats van Pilatus; dat deel wordt intensief gebruikt in de tocht rond Pasen.

De foto’s hieronder zijn gemaakt in het prachtig verlichte Arabische Dorp. Moslims zien Jezus als één van de vele profeten. De islam kent een herdenkingsdag voor de geboorte van Mohammed.

In het Jodendom heet het lichtfeest ‘Chanoeka’; het duurt 8 dagen. Het is echt familiefeest: mensen komen iedere avond thuis bij elkaar om te eten, te zingen, cadeautjes uit te delen en spelletjes te spelen. 

“Engelenspel” was een gigantische grote toren gemaakt door een Duitse kunstenaar. Het bovenste gedeelte kon je met je voet in werking stellen: voor wie ben jij een engel?

In het labyrint kon je al lopend tussen een spoor van lampjes helemaal tot jezelf komen. In de Romeinse herberg hebben we lekkere appelpunch gedronken. En in het hoofdgebouw stonden heel veel kerstgroepen uit Duitsland opgesteld, de een nog mooier dan de ander.

Het was een inspirerende reis, kijk maar naar de foto's! Zeker aan te bevelen voor een volgend jaar (van 16 december 2023 t/m 7 januari 2024).

Ans te Lintelo, Coördinator jongerenactiviteiten JP Maria Vlucht en Parochies Zuidoost Twente
Ans.telintelo@mariavlucht.nl
06 30 95 86 89

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP