JP Spoorzoeken

AvaTarZ, een uitdagend begin van het JP!

Met 16 klimmers en 3 begeleiders hebben we op zaterdagmiddag 29 september 2018 een bezoek gebracht aan het klimbos AvaTarZ in Deurningen. Om 14.15 uur kregen we uitleg. De klimmers zijn gezekerd met het beveiligingssysteem Smart Belay. Met dit systeem zit je als klimmers met twee kabels vast aan de veiligheidslijn. De Smart Belay werkt zodanig dat de ene pas open gaat als de andere gesloten is. Erg veilig dus! 
Daarna liepen we naar de plek waar de uitleg werd aangevuld over de karabijnen en hoe die te gebruiken in het parcours. Toen kon voor een parcours worden gekozen. Vanaf de grond zag het er al indrukwekkend uit! Het was druk in dit park. Meerdere groepen hadden die middag dezelfde plannen. Onze jongeren gingen in groepjes de bomen in. 

Spannend was het wel! Lukt het om van de ene boom naar de andere te lopen langs zo’n smalle kabel? De ingebouwde klimwand, de Gotische Brug, kleine zipline’s, de wiebelbalken, de elastieksprong, wat een uitdaging! De begeleiders van AvaTarZ hielden de jongeren goed in de gaten. Een van onze jongeren kwam vast te zitten. Ze werd vakkundig geholpen door een AvaTarZ-medewerker.  Je mocht met max. twee jongeren in een parcoursdeel zitten. Dus je moest soms wel wachten. De laatste hindernis van de middag was de 180 meter lange zipline. 

Na afloop hebben we nog even bij elkaar gezeten. Waarom doen we dit als JP Maria Vlucht? Nou, ons jaarthema is SPOORZOEKEN. Je eigen spoor, daar draait het dit jaar om. De uitleg is belangrijk, net als de uitleg over de beginselen van het geloof. Daarna zoek je je eigen weg. Met vallen en opstaan, als een echte ‘work-out’, vind je je weg door de bomen en het leven. Je hebt elkaar erbij nodig. Wordt geholpen en opgevangen als het nodig is en je geeft anderen de ruimte om verder te gaan.  Er zijn heel veel gelijkenissen te vinden.  
Bovenal was het een gezellige en uitdagende start van het jongerenpastoraat Maria Vlucht. 

Ans te Lintelo

Meer weten over ons Jongerenpastoraat? Bekijk dan onze speciale pagina Activiteiten JP Maria Vlucht!


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP