JP Zwarte Pietenactie

Zwarte Pieten in St. Maartenstede/ Oldenhove en De Tiekerhook

In totaal 18 zwarte JP-pieten brachten op 27 en 29 november 2018 een bezoek aan de bewoners van Zorggroep St. Maarten in Losser en Overdinkel.
Het was een geweldige belevenis! Jonge zwarte pieten die nog geen veer op hun muts hadden, hebben hem nu dik verdiend! Ze hebben samen met de ervaren pieten (met veer) de longen uit hun lijf gezongen, gedanst en gesprongen. En natuurlijk pepernoten en zacht snoepgoed uitgedeeld.

“Mijn zusje kreeg van Sinterklaas, twee emmertjes van blik….” - dat was verre weg het meest favoriete lied van de bewoners. Maar ook "Zie ginds komt de stoomboot (roeiboot)" en “Oh kom er eens kijken…”: de bewoners zongen alles met hen mee. Een hele jonge piet bedacht een nieuw liedje met rap-refrein met leuke bewegingen.

In Overdinkel stond een van de bewoners als dirigent voor het pietenkoor. In Losser werden ook bewoners die al op bed lagen bezocht. Een piet zat in een rolstoel (zgn van het dak gevallen!).
In Overdinkel is de pietengroep nog even langs een groep kinderen geweest die aan het oefenen waren in de sportzaal van ’t Trefhus. Ook dat was heel bijzonder - bekijk het filmpje maar! Kortom de pieten hebben zich van hun beste kant laten zien.

Namens alle bewoners zullen de pieten de groeten overbrengen aan Sinterklaas. De pieten zwaaien nog één keer en beloven om volgend jaar weer een bezoekje te zullen brengen. Tot dan!

 Krijg je ook zin om volgend jaar mee te doen? Geef je dan snel op! Alle info over het Jongerenpastoraat Maria Vlucht vind je hier: Activiteiten JP Maria Vlucht
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP