Jubileummis Boggelrieders en Daansers

Zondag 25 augustus was er een speciale jubileummis in de H. Maria Geboortekerk in Losser om te vieren dat het jaarlijkse Bruegheliaans Festijn in Losser officieel 35 jaar bestaat. Samen met de Losserse Böggelrieders & Daansers die reeds 65 jaar bestaan, is er een gecombineerd jubileum gevierd dat ze samen 100 jaar bestaan.

Parochievicaris Willy Rekveld ging voor in deze feestelijke eucharistieviering en het St. Ceaciliakoor zong de sterren van de hemel. 
Speciaal voor deze gelegenheid waren de dansers en muzikanten van het Internationaal Folkloristisch Festival uitgenodigd (afkomstig uit  Duitsland, Beieren, Italië, Spanje, Oostenrijk en Nederland
), die tijdens de viering optraden met zang en dans, waarbij werd geblazen op grote Alpenhoorns door de Zwitserse folkloristen. Jan Riesewijk sprak namens de Böggelrieders de kerkgangers toe op de voor hem zo karakteristieke, humoristische wijze.

Na afloop werd er buiten achter het parochiecentrum gemoedelijk nagepraat onder het genot van een kopje koffie, thee en broodjes. De Böggelrieders en de internationale gasten gingen zo gezegend hun laatste dag in van het jaarlijkse Brueghelfestijn!


(foto's ©Yvonne Damhuis en ©Bruegheliaans Festijn Losser via Facebook)
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP