Palmpasen in Glanerbrug

Palmpasen werd in Glanerbrug dit jaar uitgebreid voorbereid en gevierd. Al met al was het een driedaags feest! Lees hieronder hoe we met de kinderen een Palmpasenstok hebben gemaakt, een grote Palmpasen voor de optocht, een viering hebben gehouden en een vrolijke optocht door Glanerbrug in de stralende zon. Dat willen we volgend jaar ook weer doen!
 
 
PALMPASENSTOKKEN MAKEN
 
Vrijdag 7 april hebben 20 kindjes het Palmpasen stokken maken bijgewoond. Zestien kindjes hebben met hulp van hun papa, mama of oma zelf een stok gemaakt.
Vier kindjes jonger dan vier jaar en konden leuke tekeningen knutselen.
Leuk was te zien dat er een grote groep Eerste Heilige Communiekantjes bij zat en dat de groep van vierjarigen sterk vertegenwoordig was.
De kindjes konden kiezen tussen een Twentse stok of een stok in de vorm van een kruis. Er werden rozijntjes, doppinda's, een broodwiel, broodhaantje, krakelingen en snoepgoed in de stokken gehangen.
Ook de buxus ontbrak niet.
Rond 15:45 uur kwam pastor André Monninkhof binnen. Hij ging in gesprek met de kindjes en (groot) ouder. Toen alle stokken compleet waren heeft Pastor Monninkhof de stokken gezegend en gewijd.
Met een brede glimlach verlieten de kindjes het parochiehuis met hun mooi creaties.
 
OPBOUWEN GROTE PALMPASEN
 
Vrijdag 7 april hebben 5 vrijwilligers samen de grote optocht Palmpasen in het Parochiehuis gemaakt. Het was dit jaar moeilijk om aan voldoende buxus te komen. Er was dan ook net voldoende beschikbaar.
Het rijgen van de snoepkettingen was op donderdag 6 april al gedaan. Zo kon snel worden door gewerkt. Met een half uur was de grote stok dan ook voorzien van buxus, slingers, een broodwiel, 5 broodhanen en snoepgoed.
 
DE VIERING
 
Voorafgaande aan de Palmpasen optocht konden de kindjes die vrijdag 7 april een Palmpasen stok hadden gemaakt op zondag 9 april een korte viering bijwonen. In overleg met Pastor Monninkhof konden we de voorgestelde liedjes en teksten gebruiken.
De Palmpasen werkgroep heeft de viering verder zelf verzorgd.
Tijdens de ochtend viering in de kerk waren de Palmtakjes al gezegend en gewijd.
Van de 20 kindjes die vrijdag hadden deelgenomen aan het stokken maken waren er zondag 16 in het parochiehuis aanwezig. Wat opviel was dat alle stokken nog zo waren als vrijdag middag. Nog niemand had een koekje, snoepje of broodhaan geprobeerd!
Het was een korte leuke en gezellig viering waar in de kindjes nogmaals te horen kregen welke symbolen er ook al weer terug te vinden zijn in de Palmpasen stok.
Natuurlijk werd ook het Bijbelverhaal van Jezus die op een ezeltje Jeruzalem binnen reed, verteld.
 
PALMPASENOPTOCHT DOOR GLANERBRUG
 
Zondag 9 april 2017 vond er om 14:00 uur een Palmpasen optocht door Glanerbrug plaats. De start van de optocht was voor het Parochiehuis aan de Kerkstraat.
De optocht werd mede mogelijk gemaakt door de Glanerbrugse Ondernemers vereniging en de Wijkbudget Commissie Glanerbrug. Onder muzikale begeleiding van Dweilorkest Tohuwabohu ging de optocht te voet door Glanerbrug.
De Paashaas had een mandje met chocolade eitjes en ballonnen bij zich.
De grote Palmpasen werd door drie enthousiaste kinderen uit groep 8 van de Gerardus school getrokken.
De zomerse dag bracht veel mensen op de been. Zo'n 30 kindjes liepen samen met hun ouders, opa's en oma's mee.
Na afloop zijn er nog een handje vol kindjes naar het verzorgingstehuis van Liberein geweest om de grote Palmpasen aan te bieden.
Volgend jaar willen we het verzorgingstehuis opnemen in de route zodat meer kindjes en ouderen kunnen genieten van dit mooie moment.
 
Namens de Creatieve Groep van Glanerbrug, Germaine Hering
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP