Parochieblad Klopke 25 jaar!

Wist u het al? Afgelopen zomer bestond het parochieblad van Katholiek Losser (voorheen de H. Mariageboorte en H. Martinus) 25 jaar. Alle reden voor een feestje!

Het jubileumnummer verscheen deze zomer al: een gevarieerde editie vol herinneringen, anekdotes en gesprekjes met redactieleden en stencildames, nieters, vouwers en bezorgers. Want er staat elke maand een heel team voor u klaar!
Heeft u het julileumnummer niet (meer)? Hier leest u het julileumnummer nog eens na: Jubileumnummer Klopke 25 jaar
 
Wist u trouwens dat het blad is genoemd naar de Klöpkes van vroeger? Dat waren meestal ongehuwde vrouwen die in de tijd van de Reformatie, toen het katholicisme zelfs enige tijd verboden was, bij katholieken aan de deur klopten om te vertellen waar een viering in het geheim werd gehouden. Ook die geschiedenis vindt u terug in het jubileumnummer.
 
Het duurde nog een tijdje voordat er tijd was gevonden om de betrokkenen in het zonnetje te zetten, maar dat is gelukt!
Woensdagochtend 20 september jl. werden de dames van het stencilen, vouwen en nieten in het zonnetje gezet en op donderdagavond 28 september jl. was er een heuse feestavond met toespraken en een leuk aandenken voor de mensen van het eerste uur. Beste mensen, onze dank is iedere maand weer groot!
 
Bekijk hieronder de foto's!
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP