Sint Maarten in coronatijd


St. Maarten in coronatijd

Elf november is traditioneel gezien de dag dat we het verhaal in de kerk vertellen van St. Maarten. Daarna gaat ridder St. Maarten te paard door het dorp Losser. Ondernemers geven het goede voorbeeld en delen snoep uit aan de kinderen die met St. Maarten meetrekken.

Dit jaar, op 11 november 2020, is het programma aangepast. Kinderen tot en met groep vier uit heel Losser konden zich aanmelden voor het St. Maartenfeest 2020. We ontvingen 26 kinderen in de kerk. Pastor Carla Berbée verwelkomde de kinderen en toen kwam St. Maarten binnen.

Hij werd uitgebreid geïnterviewd. Hij is een ‘man van vroeger’ - dat kon je goed zien aan zijn mantel/jas en zijn helm. Een van de kinderen zei het kernachtig: “Eigenlijk ben je al dood, he?”

De pastor benadrukte dat we het feest vieren omdat hij zulke goede dingen heeft gedaan, hij DEELDE zelfs zijn mantel.

In deze periode van het jaar zijn er verschillende feesten met lichtjes. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Halloween, St. Maarten dus, Kerstmis, de jaarwisseling, het feest van Drie Koningen en Maria Lichtmis. Bij St. Maarten hoort een lampion. Daarom gingen we in twee groepen naar het parochiecentrum om een glazenpotje ‘om te bouwen’ tot zo’n lampion.

We dronken een pakje sap, zongen samen het Twentse liedje en toen alles klaar was namen we nog een foto en kreeg iedereen nog een snoepzakje van St. Maarten. Om 16.00 u werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders.

De organisatie

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Geen wetenschap maar levenslessen
door
past. werker Frank de Heus
Eerst zien en dan geloven
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP