Sirkelslag 2019

JP Sirkelslag: Spoorzoeken

Spoorzoeken was het thema van JP Sirkelslag dat tegelijk gespeeld werd op acht basisscholen in de parochie Maria Vlucht op donderdagmorgen 16 mei 2019. De leerkrachten van de groepen 8 hadden de kinderen voorbereid aan de hand van de informatie die vooraf was afgegeven. Het gedicht ‘Voetstappen in het zand’, waarin duidelijk wordt dat samenwerking belangrijk is en God er voor je is als je het even moeilijk hebt, was de inspiratie voor het maken van JP Sirkelslag. Uiteindelijk willen we bereiken dat er een nieuwe groep jongeren mee gaat doen aan het jongerenpastoraat van Maria Vlucht. 

In een groepsopdracht hebben alle kinderen zich ingezet voor een vakantiereis voor ‘de fam. Jansen’. De reis, inclusief thuiskomst, moest inzichtelijk worden gemaakt. Als een soort reisbureau ging de groep aan de gang. En ze gingen overal naar toe. Naar Ibiza (Glanerbrug De Troubadour: “Dit is de kans”) en naar de Bodensee (St. Liduinaschool uit Lonneker). In spel twee werden de groepen aan elkaar gekoppeld d.m.v. een WhatsApp-spel. Twee kennisspelen, over voetafdrukken van dieren en belangrijke personen die hun sporen al verdiend hebben, volgden. Daarna een chaotisch dominospel en een fotografieopdracht. Als laatste een herschreven spel uit ‘Wie is de Mol’ en tot slot de slagzin raden en punten doorbellen. 

De St. Martinusschool heeft de hoofdprijs, het klassenfeest, gewonnen. Maar de verschillen tussen de scholen onderling waren heel klein. De poedelprijs is gewonnen door groep 8 van de Gerardusschool uit Glanerbrug. En de tweede plaats, een ijsje, was voor basisschool Veldzijde.  Ze hebben me verzekerd dat ze allemaal een hele leuke ochtend hebben gehad. Volgend jaar doen we het weer!

Voor meer informatie over ons Jongerenpastoraat: Activiteiten JP Maria Vlucht

Ook de juryleden, zestien totaal, ontzettend bedankt voor jullie beschikbaarheid en inzet! 

 

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP