Thomasviering Wijzer op Weg

Zaterdag 26 juni 2021 was het prachtig weer voor een Thomasviering in de open lucht in het park de Drie Bogen naast de H. Maria Geboortekerk in Losser. Daarnaast was het de eerste dag dat de coronamaatregelen door de regering flink versoepeld waren. Het koor Vivace, dat inmiddels al veertig jaar bestaat - een jubileum dat nog gevierd moet worden, omdat dit door de coronapandemie geen doorgang kon vinden - zong de sterren van de hemel.
Zo'n 15 bezoekers mochten we verwelkomen rond het thema Wijzer op Weg.

Wijzer op Weg verwees naar Johannes de Doper, die mensen nieuwe wegen wees en mensen opriep de dingen anders te doen.
De liederen en teksten zetten aan tot zelfreflectie en bezinning: hoe wil jij het anders doen, wat is jouw nieuwe weg? Er stond een richtingaanwijzer in het park die je met een passende tekst leidde naar de stilte, naar het onbekende, of naar een ommekeer.
En natuurlijk  een ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ doos. Mensen nemen graag hun vrienden mee op reis, een goed boek of een bijbel, maar ook een paar centen.

Mensen konden tot inkeer komen en nadenken over prikkelende vragen tijdens een meditatieve rondewandeling in het park maar ook met elkaar in gesprek gaan en elkaar prikkelen met vragen en luisteren naar elkaar. Stijn Bonnes vertelde over zijn ervaringen in zijn 10 maanden in Amerika. Kinderen konden een ommezwaai maken en elkaar nieuwe wegen wijzen met bewegingen en dans met behulp van een sierlijk lint. En natuurlijk kon je wat je dwars zat opschrijven en bij de Klaagmuur achterlaten, voorbeden schrijven of stilletjes luisteren naar het klaterende water van de Drie Bogen, naar water dat altijd zijn weg vindt.


We hopen dat iedereen waardevolle inzichten heeft gekregen, onbekende wegen durft in te slaan deze zomer en oude patronen durft los te laten. Wijzer op weg door nieuwe wegen te gaan! Het was goed om bij elkaar te zijn. We wensen iedereen een mooie zomer!

Thomas en co.


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP