Voorbereiding communicanten

Laatste voorbereidingen Eerste communicanten

Woensdag 16 juni 2021 hadden de communicanten van Maria Vlucht hun laatste bijeenkomst in Losser als voorbereiding op hun eerste H. Communie aanstaande zondag. Het was prachtig weer en de kinderen hadden goede zin. Lopend door de pastorie merkte een communicant op dat het wel op een huis leek. Ik vertelde dat hier vroeger ook een pastoor woonde. Wat een groot huis had hij!

Buiten onder de dikke beuken in de pastorietuin was het heerlijk toeven. We gingen met elkaar lekker eten van de croissantjes, witte bolletjes en krentenbollen die bakker Alink had verzorgd.  
Samen met de ouders werd het verhaal “Wie is het belangrijkste broodje” gelezen. Tenslotte kwamen we bij het communiebrood, waarbij mensen zich met Jezus verbonden voelen en waarbij ze kracht ontvangen om te leven, zoals Jezus dat deed. 

Na de maaltijd gingen de kinderen in optocht naar de kerk, waar ze konden oefenen met de communie-uitreiking. Dat was best spannend, zeker het proeven van de hostie.
Fijn dat zoveel ouders geholpen hebben om er een onvergetelijke middag van te maken. En nu de nachten aftellen voor het feest van de Eerste Communie.
De foto's van deze laatste 'generale repetitie' vindt u onder dit verslag.

Zondag 20 juni 2021 is het dus zover!
In de eerste viering van zondag om 9.30 uur doen 20 kinderen uit Losser hun Eerste Communie. De Liedwientjes o.l.v. Elvira zullen zingen.
De Kids of Music o.l.v. Miriam uit Overdinkel zingen in de tweede viering om 11.30 uur, waarin 21 kinderen hun Eerste Communie zullen doen met o.a. kinderen uit Overdinkel, Glanerbrug en Lonneker.
Carlo zal bij de intrede op het orgel spelen en hij verzorgt de live stream. Wat een mooie manier om toch alle mensen mee te kunnen laten vieren. De livestreams vindt u op onze pagina Vieringen.
Omdat er met kinderen en familie al veel mensen in de kerk zijn, zullen de vieringen niet toegankelijk zijn voor 'gewone' parochianen. Zij kunnen in Lonneker of Overdinkel terecht voor de reguliere weekendvieringen. 
Namens de stuurgroep Eerste Communie,

Alies te Riet


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP