Vredesviering Glanerbrug 2017

Zondag 24 september 2017 was er een oecumenische Vredesviering in de katholieke kerk in Glanerbrug, met medewerking van het Syrisch-Orthodoxe klooster uit Glane, de Protestantse gemeente (Hervormd en Gereformeerd) en de eigen katholieke geloofsgemeenschap. Het thema was: 'de Kracht van Verbeelding'.

 
Vrede werd verbeeld in de borden die tijdens de overweging werden rond gedragen, met daarop woorden uit de overweging: Vrede; Zorg voor elkaar; hoe oorlog, ruzie en verdeeldheid een Bom zijn in de samenleving; hoe we Fantasie nodig hebben om tot vrede te komen; dat vrede niet alleen een Droom is, maar dat dat komt als we ons met elkaar verZoen-en. Daarin werd ook verwezen naar pater Frans van der Lugt, die in 2014 in Syrië is omgekomen. Hij bleef solidair bij 'zijn' volk en ter nagedachtenis wordt elk jaar een vredeswandeling gelopen. Dat laat zien dat iedere stap vrede is. Ook tijdens een Walk of Peace en op de Fiets met een oecumenische fietstocht. 
 
In de kindernevendienst hadden de kinderen het ook over vrede: dat het goed is om de Knoop die je voelt als je ruzie hebt, weer los te maken door het goed te maken met elkaar. De kinderen hebben een duifje met een boodschap voor een kameraadje voorbereid en zo geven zij de vrede door.
 
Pater Sait van het Syrisch-Orthodoxe klooster zong het Onze Vader in de taal van Jezus, het Aramees, en de slotzegen werd door alle voorgangers gezamenlijk uitgesproken.
Na afloop van de viering kreeg iedereen een kaarsje, die thuis kan worden gebrand voor iemand die dat nodig heeft - omdat ook aandacht vrede brengt. En bij een gezellig samenzijn met koffie, thee en een koekje, konden we nog napraten in het parochiehuis.
Het was al met al een mooie viering!
 
Volgend jaar bereidt de oecumenische 'werkgroep 4 Kerken' weer oecumenische vieringen voor: één in januari tijdens de Week van Gebed in de Hervormde Kerk aan de Gronausestraat en één tijdens de Vredesweek in het Syrisch-Orthodoxe klooster te Glane. Zo werken de kerken van Glanerbrug al jaren samen. Vrede leeft in Glanerbrug!
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo
‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP